Vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către cauzele care cu adevărat contează? Completează formularul și depune-l la administrația financiară de care aparții ca el să ajungă până pe 25 mai direct la ANAF. De asemenea, poți opta pentru trimiterea lui prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau și mai ușor, să ni-l trimiți nouă pe adresa contact@napocaporolissum.ro și te scăpăm de o grijă în plus!

De ce să donezi către Asociația Napoca Porolissum?

Proiectul nostru de incluziune socială are în vedere și identificarea copiilor supradotați din comunitățile defavorizate ale teritoriului nostru. Copii care au nevoie de o atenție suplimentară, particulară și intervenția unor specialiști care să-i completeze pe părinți și profesori.

De câțiva ani, experții proiectului nostru lucrează cu câțiva copii speciali din medii rurale defavorizate care s-au dovedit a fi supradotați în urma aplicării testului Raven. Acest test măsoară capacitatea intelectuală generală, utilizând comparația formelor și a raționamentului bazat pe analogii, indiferent de cunoștințele dobândite. Prin aplicarea testului Raven, folosit la scară largă în domeniul educațional, se obțin informații despre capacitatea de a gândi, forțând să se pună în mișcare raționamentul analogic, percepția și capacitatea de abstractizare.

Copiii supradotați cu care experții noștri în psihologie și pedagogie lucrează în fiecare săptămână au nevoie acum de voi! Așadar, în numele lor, vă spunem că ne dorim să continuăm munca pe care am început-o și că am ajuns într-un moment de cotitură pentru dezvoltarea lor armonioasă. Moment în care intervenția voastră este crucială!

Ce facem cu banii? Prin faptul că direcționați 3.5% către noi, vom reuși să-i ajutăm pe cei mici prin:

  • activități dedicate dezvoltării lor conform potențialului pe care știm că îl au
  • organizarea unui bal de caritate în mediul rural care va avea ca scop o strângere de fonduri
  • cluburi de excelență, pe diferite filiere educaționale
  • tabere și excursii menite să ne ofere timpul și cadrul necesar unor activități mai ample, dar și să-i bucure pe cei mici, să-i lăsăm să socializeze și să formeze prietenii
  • achiziționarea de rechizite la începutul și pe parcursul anului școlar (avem cazuri de familii monoparentale sau cu un venit minim)
  • susținerea financiară pentru a continua naveta spre școală (în zonele rurale acest lucru este foarte obișnuit, iar părinții sunt adesea copleșiți de acest efort financiar)
  • susținerea financiară și morală de a continua ciclul gimnazial și liceal (abandonul școlar este o problemă întâlnită frecvent în mediul rural, căreia îi putem răspunde)

Faceți cunoștință cu copiii!

V-am pregătit un video făcut pentru a face parte din campania de antidiscriminare derulată în cadrul proiectului cu copiii supradotați din proiectul nostru. O mică poveste spusă din perspectiva lor care ne ajută să-i cunoaștem mai bine.

Copiii supradotați din mediile rurale defavorizate sunt o situație specială, mai ales datorită contextului din care provin, dar și a unei dinamici care trebuie să treacă printr-o schimbare radicală pentru le acorda atenția de care merită. În urma activității noastre, știm că putem fi alături de acești copii și suntem mândri să-i cunoaștem, dar și să lucrăm cu ei de atâta timp.

Dacă și tu crezi că educația e soluția pentru ca mediul nostru rural să se dezvolte și pentru ca fiecare copil să aibă șansa la educație, te invităm să ni te alături: redirecționează 3,5% din impozitul pe venit! Fii parte din schimbare!

 

Partenerii proiectului