Parlamentul Rural al tinerilor din teritoriul GAl napoca Porolissum!

Parlamentul Rural al Tinerilor din teritoriul GAL Napoca Porolissum este unul dintre rezultatele remarcabile ale proiectului Rural Youth Parliament Erasmus+ implementat de Asociația GAL Napoca Porolissum alături de parteneri din Lituania, Danemarca și Franța! De aici, GAL Napoca Porolissum a organizat mai multe simulări ale Parlamentului Rural al Tinerilor în România și Republica Moldova, iar una dintre edițiile de succes a avut loc în județul Cluj! Însă asta este doar introducerea, pentru că Parlamentul Rural al Tinerilor #GALNapoca este mult mai mult de atât și a devenit în scurt timp o poveste de succes cu care noi, Asociația GAL Napoca Porolissum ne mândrim. 

Parlamentul Tinerilor din teritoriul GAL Napoca Porolissum este coordonat de colegul nostru, Claudiu Iancu, youth worker (lucrător de tineret) și implică tineri din comunitățile rurale vulnerabile din teritoriul Asociației GAL Napoca Porolissum. Împreună, ei reprezintă vocea acestor comunități, se dezvoltă ca actori locali cu prezență în spațiul public și privat, inspiră și alți tineri spre schimbare, au grijă de mediul înconjurător, vin în sprijinul autorităților locale, influențează pozitiv mediul socio-politic din mediul rural și împreună construiesc un viitor mai bun pentru generațiile viitoare! 

Regulament: parlamentul rural al tinerilor

Regulament de selecție a participanților din cadrul Parlamentului Rural al Tinerilor pentru participarea la workshop-uri, schimburi de bune practici la nivel național, schimburi de bune practici la nivel internațional și tabere

Scopul prezentului regulament este dublu și profund interconectat, având la bază încurajarea și recompensarea implicării active a tinerilor în comunitatea lor, precum și stabilirea unui cadru clar și echitabil pentru selecția participanților la workshop-uri, schimburi de bune practici la nivel național, schimburi de bune practici la nivel internațional și tabere organizate de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Napoca Porolissum. 

Evenimente organizate de gal napoca porolissum & parlamentul rural al tinerilor

Simulări ale parlamentului rural al tinerilor în românia

Parlamentul Rural al Tinerilor la Palatul Parlamentului din București: 30 octombrie 2023

Tinerii proiectului nostru Rural Youth Parliament Erasmus + au avut privilegiul de a aduce vocea comunităților lor în inima deciziei politice, cu o vizită la Parlamentul României din București. La vizită au participat tineri din cinci regiuni ale României. Această experiență ne motivează să continuăm să lucrăm pentru schimbarea pozitivă în comunitățile noastre și să fim mai activi în procesul decizional. Tinerii au o voce puternică, au avut această ocazie unică de a se exprima în plen, iar această vizită a demonstrat că putem face o diferență reală! 

Parlamentul Rural al Tinerilor la Căpușu-Mare, județul Cluj: 26 august 2023

Suntem încântați să împărtășim experiența uimitoare de la cafeneaua rurală care a avut loc la E VITA STUD din Căpușu Mare, județul Cluj unde voci puternice și diverse au construit punți către viitorul comunităților rurale! Evenimentul a fost plin de inspirație și energie, aducând împreună mintea și inima comunităților rurale pentru a discuta și explora noi oportunități. A fost o zi de schimb de idei și dezbateri constructive, într-un mediu prietenos și dinamic. Ne dorim să subliniem că vocea fiecărui participant a fost esențială în această conferință și că vă mulțumim pentru că ați contribuit la dezbaterea constructivă și la schimbul de idei. Aceste opinii sunt cheia spre proiecte care vor face diferența în comunitățile noastre rurale!

Parlamentul Rural al Tinerilor – Etapa națională în cadrul evenimentului LEADER Talks ediția a 2-a la Centrul de Tineret din Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud: 28 iunie 2023

Am organizat cu succes etapa națională a Parlamentului Rural al Tinerilor, însemnând totodată un eveniment de multiplicare al proiectului nostru Rural Youth Parliament. Asociația GAL Napoca Porolissum, ca lider de proiect Rural Youth Parliament, a fost promotorul și coordonatorul acestui eveniment. Ne-am împărțit pe echipe și s-au primit subiecte de dezbatere. Am explorat împreună următoarele tematici: rolul tinerilor în dezvoltarea comunităților ruraledezvoltarea comunităților rurale și implicarea tinerilor, cum ne poate ajuta tehnologia să aducem beneficii mediului rural, cât de etică este folosirea chat GPT pentru realizarea materialelor școlare.

Mind Code-ul participării la eveniment a fost: implicarea în comunitatea din care faci parte, ca cetățean activ cu putere pozitivă, dorința de a participa la o societate proactivă și sustenabilă, identificarea soluțiilor, a ideilor și a perspectivelor inovative în domeniul dezvoltării rurale. Mulțumim tuturor pentru implicare, prezență și pentru toată energia pozitivă pe care ați adus-o la etapa națională a Parlamentului Rural al Tinerilor.