📣📣 Planul de adaptare locală pentru prevenirea și limitarea consecințelor incendiilor naturale de pădure este finalizat! 
 
Despre activitate: Partenerii de proiect, împreună cu experții externi care fac parte din noul format rețea, au colaborat pentru a dezvolta “Planul de Adaptare Locală pentru prevenirea și limitarea consecințelor incendiilor naturale de pădure”.
 

Documentul furnizează acțiuni pentru următoarele domenii specifice generale:

  • prevenirea incendiilor
  • protejarea oamenilor/animalelor, proprietății și pădurilor de evenimentele de incendiu
  • practici de gestionare a pădurilor care vizează reducerea riscului de incendiu și impactul incendiilor, cum ar fi: stabilirea și menținerea bretelelor de foc, pistelor forestiere și a punctelor de alimentare cu apă; alegerea potrivită a speciilor de arbori, și facilități fixe de monitorizare a incendiilor de pădure și echipamente de comunicare pentru a preveni răspândirea catastrofală a incendiilor
  • utilizarea focului pentru îndeplinirea obiectivelor de gestionare a pădurilor și a altor scopuri de utilizare a terenurilor
  • acțiuni de reabilitare și restaurare concentrate pe repararea infrastructurii și a daunelor aduse resurselor naturale cauzate de evenimentele de incendiu.
Vă invităm să vedeți și să descărcați de aici Planul de Adaptare Locală pentru prevenirea și limitarea consecințelor incendiilor naturale de pădure!