Proiectul PUNE VERDELE ÎN MIȘCARE este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, cod proiect: 662/H/13.06.2024
Documente proiect Pune verdele în mișcare!
Anunț publicitar achiziție: Servicii de organizare și derulare evenimente publicat 29.08.2024
Descarcă –> Aici Documentația de atribuire achiziție: Servicii de organizare evenimente
Arhiva conține:
- Caiet de sarcini pentru atribuirea contractului de achiziție prin procedură internă simplificată proprie
- Instrucțiuni către ofertanți – organizare evenimente
- Clauze contractuale: organizare evenimente
- Notă pentru determinarea valorii estimate a achiziției având ca obiect ”Organizarea si derularea unor evenimente ”
- Referat de necesitate
- Strategia de contractare
- Model Formulare
Scopul proiectului
Scopul proiectului este : Educarea și conștientizarea unui număr de 520 de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani cu privire la 12 probleme care afectează mediul înconjurător și implicarea acestora în creșterea interesului public pentru luarea de măsuri, timp de 18 luni.
Obiectivele proiectului
- 20 de tineri care își îmbunătățesc cunoștințele legate de protecția mediului prin aplicații practice derulate în Parcul Natural Munții Rodnei, pe parcursul a 4 zile.
- 20 de tineri care își îmbunătățesc cunoștințele legate de protecția biodiversității în rural prin aplicații practice derulate în cadrul unei tabere tematice, pe parcursul a 4 zile.
- 480 de tineri care își îmbunătățesc cunoștințele legate de: 1. poluarea aerului; 2. tăierea ilegală a pădurilor; 3. poluarea cauzată de deşeuri (plastic, metal, substanţe chimice, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) şi modalităţi de prevenire a efectelor asupra mediului;
- Circuitul de gestionare a deşeurilor/reutilizarea/ reciclarea/colectarea selectivă a deşeurilor; compostarea deşeurilor biodegradabile; eliminarea deşeurilor; 5. exploatarea necontrolată a resurselor pământului şi epuizarea resurselor naturale; 6. beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile/ importanţa energiei verzi; 7. protecţia ariilor naturale protejate; 8. protecţia biodiversităţii; 9. schimbări climatice/dezastre naturale/eroziunea solului/ inundaţii/secetă/încălzire globală; 10. efectele gazelor cu efect de seră asupra mediului; 11. stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute (transport public, transport alternativ, biciclete, autovehicule electrice etc.); 12. drepturile şi obligaţiile de mediu care le revin cetăţenilor şi instituţiilor publice locale, pe parcursul a 2 ore de workshop cu instructori profesioniști și care activează în acest domenii.
- 520 de tineri cu cunoștințe dobândite în domeniul protecției mediului care activează pentru conștientizarea comunităților din care provin prin 12 campanii TV/radio și 12 în social media.
Temele proiectului (cele 12 probleme ale mediului)
• agricultura intensivă şi repercusiunile acesteia asupra mediului;
• protecţia ariilor naturale protejate;
• poluarea apelor;
• poluarea cauzată de deşeuri (plastic, metal, substanţe chimice, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) şi modalităţi de prevenire a efectelor asupra mediului;
• circuitul de gestionare a deşeurilor/reutilizarea/ reciclarea/colectarea selectivă a deşeurilor; compostarea deşeurilor biodegradabile; eliminarea deşeurilor;
• exploatarea necontrolată a resurselor pământului şi epuizarea resurselor naturale;
• beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile/ importanţa energiei verzi;
• protecţia biodiversităţii;
• schimbări climatice/dezastre naturale/eroziunea solului/ inundaţii/secetă/încălzire globală;
• efectele gazelor cu efect de seră asupra mediului;
• stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute (transport public, transport alternativ, biciclete, autovehicule electrice etc.);
• drepturile şi obligaţiile de mediu care le revin cetăţenilor şi instituţiilor publice locale;
Grupul țintă: 520 tineri/copii cu vârsta între 6 și 18 ani
Grupul țintă al proiectului este constituit din 520 de tineri care vor fi selectați de pe teritoriul acoperit de Asociația GAL Napoca Porolissum – 13 comune – Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Râșca, Săcuieu, Sâncraiu și 1 oraș – Huedin.
Localizarea proiectului: Regiunea Nord-Vest, Sud-Est și Sud