Workshop de sommelier la Clubul Gastronomic Transilvan, Comuna Mărgău: 9 august 2023

Am organizat cu succes primul workshop derulat prin proiectul LEADER Enjoy Wine în teritoriul GAL Napoca Porolissum: Comuna MărgăuClubul Gastronomic Transilvan, condus de partenerul și prietenul nostru, chef Horia Șimon! Workshop-ul a fost dedicat tuturor celor interesați de cultura vinului, în general, dar cu precădere în Transilvania, de modul în care acesta poate fi adăugat într-un meniu specializat, de felul în care se îmbină cu preparate culinare diverse și multe altele. Condițiile pentru participarea la acest eveniment au fost:

  • activitatea în domeniul HoReCa pe teritoriul GAL-ului nostrure
  • reprezentarea unei pensiuni, restaurant sau punct gastronomic care are punctul de lucru în teritoriul nostru.

Ce informații utile și valoroase am aflat în cadrul acestui workshop? Ce înseamnă vinurile din Transilvania, care sunt acelea care ne reprezintă cel mai bine zona, cum deosebim un vin de calitate, care sunt diferențele majore între tipurile și varietățile de vin, cum includem un meniu al vinurilor în propria afacere pentru a ne pune în valoare preparatele culinare. 

Am avut o zi specială la Mărgău, am avut parte de oameni cu adevărat pasionați de ceea ce fac și interesați să-și ducă afacerea și activitatea la următorul nivel! Tocmai de aceea, mulțumim participanților pentru implicare și prezență și mulțumim gazdelor pentru primirea călduroasă! Vă urăm succes tuturor în ceea ce v-ați propus și sperăm să ne revedem cu aceeași energie pozitivă, putere de muncă, inspirație și pasiune pentru vinurile de calitate!

Întâlnire de lucru cu echipa proiectului - 3 august 2023 în teritoriul partenerilor noștri de la GAL Colinele Recaș

Ne-am întâlnit cu echipa proiectului în teritoriul partenerilor noștri de la GAL Colinele Recaș pentru a stabili care sunt următorii pași de atins în proiect, cum stăm cu atingerea obiectivelor proiectului, ce activități urmează să organizăm și multe alte detalii pe care le-am subliniat împreună. 

Ne bucurăm că am avut ocazia să ne întâlnim față în față, fiecare întâlnire este un prilej de cooperare, solidaritate, team-building și schimb de idei. 

Mulțumim GAL Colinele Recaș pentru primire și pentru că ne-ați oferit încă o mostră excelentă ca de obicei din cel mai bun vin al vostru!

Festivalul Discover it! The Local Wine! în teritoriul partenerilor noștri de la GAL Troyan Apriltsi, Ugarchin: 22 iulie 2023

În cadrul proiectului nostru de cooperare transnațională LEADER Enjoy Wine, am avut ocazia să participăm la festivalul Discover it! The Local Wine!, organizat de partenerii noștri bulgari de la GAL Troyan la Expoziția Națională din orașul Oreshak.
Pasionații de vin și iubitorii tradițiilor locale s-au reunit pentru a celebra arta vinului și cultura autentică. Am explorat cu entuziasm standurile cu vinuri locale de înaltă calitate, fiecare tip de vin venind cu o poveste unică. Și am (re)descoperit cât de bogată, variată și fermecătoare este istoria și cultura vinurilor în Bulgaria.
Festivalul nu s-a limitat doar la degustarea vinurilor. Alături de echipa proiectului, am stabilit și prioritățile proiectului pentru perioada care urmează, dar și rezultatele comune pe care le vom atinge: strategia de marketing, catalogul și harta vinurilor din Balcani, aplicația mobilă, video-ul și website-ul proiectului.
Mulțumim partenerilor și tuturor celor implicați în realizarea acestui eveniment de succes! Suntem plini de nerăbdare să împărtășim experiențele următoare din cadrul proiectului LEADER Enjoy Wine. Până atunci, un toast pentru un viitor plin de arome și tradiții autentice!

Festival si întâlnire de lucru GAL Podgoria Panciu: 14-16 iunie 2023

Echipa noastră a participat la festivalul organizat de partenerii noștri de la GAL Podgoria Panciu și la întâlnirea de management pentru planificarea activităților următoare în cadrul proiectului de cooperare LEADER ENJOY WINE.
În cadrul festivalului au avut loc mai multe activități:

  • Prezentarea standurilor și a producătorilor de vin din teritoriul GAL Podgoria Panciu
  • Prezentarea tradițiilor și obiceiurilor viticole locale
  • O sesiune de degustare a vinurilor din teritoriul GAL-ului

În cadrul ședinței de management am stabilit care este calendarul activităților pentru următoarea perioadă, care sunt responsabilitățile fiecărui partener și ce materiale urmează să concepem în scopul proiectului. Ne bucurăm că am luat parte la acest festival și le mulțumim pe această cale organizatorilor! 

Participare la un eveniment internațional în domeniul dezvoltării rurale în perioada 8-12 mai 2023, Italia

Echipa noastră a participat la un eveniment internațional în domeniul dezvoltării rurale pentru promovarea turismului vinicol al teritoriului partenerilor la nivel internațional. Am mers în Italia pentru a participa la acest eveniment în scopul îmbunătățirii cunoștințelor noastre cu privire la aducerea de plus-valoare în strategia de dezvoltare locală.

Desigur, a fost un prilej de schimb de idei, de experiență, de know-how care va contribui la creșterea competitivității teritoriului nostru, respectiv la dezvoltarea conceptului de turism vinicol introdus prin prezentul proiectul nostru LEADER Enjoy Wine.

Ne bucurăm că am luat parte la acest eveniment și le mulțumim pe această cale organizatorilor! 

Festivalul "Trifon Zarezan" în teritoriul partenerilor noștri de la GAL Perushchitsa - Rodopi: 14 februarie 2023 - satul Brestovitsa, comuna Rodopi

Echipa noastră a participat la Festivalul The Trifon Zarezan Wine și la întâlnirea de management pentru planificarea activităților următoare în cadrul proiectului de cooperare LEADER ENJOY WINE.
Întâlnirea a avut loc în localitatea Brestovitsa din Bulgaria în teritoriul partenerului nostru GAL Perushchitsa-Rodopi. În cadrul festivalului au avut loc mai multe activități:

  • Prezentarea standurilor și a producătorilor de vin
  • Sfințirea viilor și tăierea rituală a lor
  • Premierea câștigătorilor concursului pentru „Cel mai bun vin de casă” din recolta 2022
  • Prezentarea cu degustare a vinurilor câștigătoare ale concursului „Cel mai bun vin de casă”
  • Program de folclor

Ne bucurăm că am luat parte la acest festival și le mulțumim pe această cale organizatorilor! 

Kick-off meeting în teritoriul GAL Napoca Porolissum, în comuna Călățele (28 iunie 2022)

 

Proiectul de cooperare LEADER ENJOY WINE este în primul rând despre promovarea lanțurilor scurte de producție și desfacere, prin conceperea unor pachete turistice care să îmbine vizitele în podgorii sau plantații de fructe din care se obține cel mai bun vin.
Producătorii lucrează împreună, vizitatorii teritoriilor partenere au ocazia să afle ce înseamnă turismul vinicol.

Ne-am bucurat să-i avem alături de noi pe partenerii români și bulgari, discutăm despre planificarea activităților comune și plănuim să încheiem ziua cu un pahar savuros de vin de calitate de la Domeniile Panciu, cărora le mulțumim pe această cale!

Vă așteptăm și data viitoare, iar proiectul nostru merge mai departe!