Workshop de sommelier la Clubul Gastronomic Transilvan, Comuna M─ârg─âu: 9 august 2023

Am organizat cu succes primul workshop derulat prin proiectul LEADER Enjoy Wine ├«n teritoriul GAL Napoca Porolissum: Comuna M─ârg─âuClubul Gastronomic Transilvan, condus de partenerul ╚Öi prietenul nostru, chef Horia ╚śimon! Workshop-ul a fost dedicat tuturor celor interesa╚Ťi de cultura vinului, ├«n general, dar cu prec─âdere ├«n Transilvania, de modul ├«n care acesta poate fi ad─âugat ├«ntr-un meniu specializat, de felul ├«n care se ├«mbin─â cu preparate culinare diverse ╚Öi multe altele. Condi╚Ťiile pentru participarea la acest eveniment au fost:

  • activitatea ├«n domeniul HoReCa pe teritoriul GAL-ului nostrure
  • reprezentarea unei pensiuni, restaurant sau punct gastronomic care are punctul de lucru ├«n teritoriul nostru.

Ce informa╚Ťii utile ╚Öi valoroase am aflat ├«n cadrul acestui workshop? Ce ├«nseamn─â vinurile din Transilvania, care sunt acelea care ne reprezint─â cel mai bine zona, cum deosebim un vin de calitate, care sunt diferen╚Ťele majore ├«ntre tipurile ╚Öi variet─â╚Ťile de vin, cum includem un meniu al vinurilor ├«n propria afacere pentru a ne pune ├«n valoare preparatele culinare.┬á

Am avut o zi special─â la M─ârg─âu, am avut parte de oameni cu adev─ârat pasiona╚Ťi de ceea ce fac ╚Öi interesa╚Ťi s─â-╚Öi duc─â afacerea ╚Öi activitatea la urm─âtorul nivel! Tocmai de aceea, mul╚Ťumim participan╚Ťilor pentru implicare ╚Öi prezen╚Ť─â ╚Öi mul╚Ťumim gazdelor pentru primirea c─âlduroas─â! V─â ur─âm succes tuturor ├«n ceea ce v-a╚Ťi propus ╚Öi sper─âm s─â ne revedem cu aceea╚Öi energie pozitiv─â, putere de munc─â, inspira╚Ťie ╚Öi pasiune pentru vinurile de calitate!

Întâlnire de lucru cu echipa proiectului - 3 august 2023 în teritoriul partenerilor noștri de la GAL Colinele Recaș

Ne-am ├«nt├ólnit cu echipa proiectului ├«n teritoriul partenerilor no╚Ötri de la GAL Colinele Reca╚Ö pentru a stabili care sunt urm─âtorii pa╚Öi de atins ├«n proiect, cum st─âm cu atingerea obiectivelor proiectului, ce activit─â╚Ťi urmeaz─â s─â organiz─âm ╚Öi multe alte detalii pe care le-am subliniat ├«mpreun─â.┬á

Ne bucur─âm c─â am avut ocazia s─â ne ├«nt├ólnim fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â, fiecare ├«nt├ólnire este un prilej de cooperare, solidaritate, team-building ╚Öi schimb de idei.┬á

Mul╚Ťumim GAL Colinele Reca╚Ö pentru primire ╚Öi pentru c─â ne-a╚Ťi oferit ├«nc─â o mostr─â excelent─â ca de obicei din cel mai bun vin al vostru!

Festivalul Discover it! The Local Wine! în teritoriul partenerilor noștri de la GAL Troyan Apriltsi, Ugarchin: 22 iulie 2023

├Än cadrul proiectului nostru de cooperare transna╚Ťional─â LEADER Enjoy Wine, am avut ocazia s─â particip─âm la festivalul Discover it! The┬áLocal Wine!, organizat de partenerii no╚Ötri bulgari de la GAL Troyan la Expozi╚Ťia Na╚Ťional─â din ora╚Öul Oreshak.
Pasiona╚Ťii de vin ╚Öi iubitorii tradi╚Ťiilor locale s-au reunit pentru a celebra arta vinului ╚Öi cultura autentic─â. Am explorat cu entuziasm standurile cu vinuri locale de ├«nalt─â calitate, fiecare tip de vin venind cu o poveste unic─â. ╚śi am (re)descoperit c├ót de bogat─â, variat─â ╚Öi fermec─âtoare este istoria ╚Öi cultura vinurilor ├«n Bulgaria.
Festivalul nu s-a limitat doar la degustarea vinurilor. Al─âturi de echipa proiectului, am stabilit ╚Öi priorit─â╚Ťile proiectului pentru perioada care urmeaz─â, dar ╚Öi rezultatele comune pe care le vom atinge: strategia de marketing, catalogul ╚Öi harta vinurilor din Balcani, aplica╚Ťia mobil─â, video-ul ╚Öi website-ul proiectului.
Mul╚Ťumim partenerilor ╚Öi tuturor celor implica╚Ťi ├«n realizarea acestui eveniment de succes! Suntem plini de ner─âbdare s─â ├«mp─ârt─â╚Öim experien╚Ťele urm─âtoare din cadrul proiectului LEADER Enjoy Wine. P├ón─â atunci, un toast pentru un viitor plin de arome ╚Öi tradi╚Ťii autentice!

Festival si întâlnire de lucru GAL Podgoria Panciu: 14-16 iunie 2023

Echipa noastr─â a participat la festivalul organizat de partenerii no╚Ötri de la GAL Podgoria Panciu┬á╚Öi la ├«nt├ólnirea de management pentru planificarea activit─â╚Ťilor urm─âtoare ├«n cadrul proiectului de cooperare LEADER ENJOY WINE.
├Än cadrul festivalului au avut loc mai multe activit─â╚Ťi:

  • Prezentarea standurilor ╚Öi a produc─âtorilor de vin din teritoriul GAL Podgoria Panciu
  • Prezentarea tradi╚Ťiilor ╚Öi obiceiurilor viticole locale
  • O sesiune de degustare a vinurilor din teritoriul GAL-ului

├Än cadrul ╚Öedin╚Ťei de management am stabilit care este calendarul activit─â╚Ťilor pentru urm─âtoarea perioad─â, care sunt responsabilit─â╚Ťile fiec─ârui partener ╚Öi ce materiale urmeaz─â s─â concepem ├«n scopul proiectului. Ne bucur─âm c─â am luat parte la acest festival ╚Öi le mul╚Ťumim pe aceast─â cale organizatorilor!┬á

Participare la un eveniment interna╚Ťional ├«n domeniul dezvolt─ârii rurale ├«n perioada 8-12 mai 2023, Italia

Echipa noastr─â a participat la un eveniment interna╚Ťional ├«n domeniul dezvolt─ârii rurale pentru promovarea turismului vinicol al teritoriului partenerilor la nivel interna╚Ťional. Am mers ├«n Italia pentru a participa la acest eveniment ├«n scopul ├«mbun─ât─â╚Ťirii cuno╚Ötin╚Ťelor noastre cu privire la aducerea de plus-valoare ├«n strategia de dezvoltare local─â.

Desigur, a fost un prilej de schimb de idei, de experien╚Ť─â, de know-how care va contribui la cre╚Öterea competitivit─â╚Ťii teritoriului nostru, respectiv la dezvoltarea conceptului de turism vinicol introdus prin prezentul proiectul nostru LEADER Enjoy Wine.

Ne bucur─âm c─â am luat parte la acest eveniment ╚Öi le mul╚Ťumim pe aceast─â cale organizatorilor!┬á

Festivalul "Trifon Zarezan" în teritoriul partenerilor noștri de la GAL Perushchitsa - Rodopi: 14 februarie 2023 - satul Brestovitsa, comuna Rodopi

Echipa noastr─â a participat la Festivalul The Trifon Zarezan Wine ╚Öi la ├«nt├ólnirea de management pentru planificarea activit─â╚Ťilor urm─âtoare ├«n cadrul proiectului de cooperare LEADER ENJOY WINE.
├Änt├ólnirea a avut loc ├«n localitatea Brestovitsa din Bulgaria ├«n teritoriul partenerului nostru GAL Perushchitsa-Rodopi. ├Än cadrul festivalului au avut loc mai multe activit─â╚Ťi:

  • Prezentarea standurilor ╚Öi a produc─âtorilor de vin
  • Sfin╚Ťirea viilor ╚Öi t─âierea ritual─â a lor
  • Premierea c├ó╚Ötig─âtorilor concursului pentru ÔÇ×Cel mai bun vin de cas─âÔÇŁ din recolta 2022
  • Prezentarea cu degustare a vinurilor c├ó╚Ötig─âtoare ale concursului ÔÇ×Cel mai bun vin de cas─âÔÇŁ
  • Program de folclor

Ne bucur─âm c─â am luat parte la acest festival ╚Öi le mul╚Ťumim pe aceast─â cale organizatorilor!┬á

Kick-off meeting ├«n teritoriul GAL Napoca Porolissum, ├«n comuna C─âl─â╚Ťele (28 iunie 2022)

 

Proiectul de cooperare LEADER ENJOY WINE este ├«n primul r├ónd despre promovarea lan╚Ťurilor scurte de produc╚Ťie ╚Öi desfacere, prin conceperea unor pachete turistice care s─â ├«mbine vizitele ├«n podgorii sau planta╚Ťii de fructe din care se ob╚Ťine cel mai bun vin.
Producătorii lucrează împreună, vizitatorii teritoriilor partenere au ocazia să afle ce înseamnă turismul vinicol.

Ne-am bucurat s─â-i avem al─âturi de noi pe partenerii rom├óni ╚Öi bulgari, discut─âm despre planificarea activit─â╚Ťilor comune ╚Öi pl─ânuim s─â ├«ncheiem ziua cu un pahar savuros de vin de calitate de la Domeniile Panciu, c─ârora le mul╚Ťumim pe aceast─â cale!

Vă așteptăm și data viitoare, iar proiectul nostru merge mai departe!