Prezentarea generală a proiectului
Scopul proiectului este organizarea de tabere pentru tinerii din teritoriul fiecărui partener, scopul acestora fiind de a promova mijloacele de deplasare alternative, contribuind astfel la reducerea consumului de CO2. Mai mult, scopul acestor tabere este de a prezenta efectele schimbărilor climatice, tinerilor participanți și de a-i face pe aceștia să conștientizeze importanța acestora pentru mediu și sănătate. În acest sens, tinerii vor participa la tabere care vor promova un stil de viață sănătos, cu accent pe mișcare – vor fi achiziționate biciclete care vor fi utilizate în cadrul acestor tabere. Astfel, tinerii participanți vor utiliza bicicletele pentru a face mișcare, pentru a conștientiza importanța unor surse de deplasare alternative și de a reduce emisiile de CO2.
În aceste tabere ne dorim ca tinerii să fie conștienți de consecințele schimbărilor climatice și de cât de important este mersul cu bicicleta pentru a-l combate și a avea un stil de viață sănătos. Mai mult, aceste tabere vor facilita un schimb de experiență și bune practici între tinerii din teritoriile partenere, fiind o modalitate a crea networking și de a colabora pe viitor pentru a răspândi informații cu privire la schimbările climatice și importanța conștientizării acestora.
Obiectivele principale ale proiectului
1. Organizarea unor vizite de studiu în teritoriile partenerilor
2. Achiziționarea echipamentelor pentru tabere, cu scopul participării tinerilor la tabere sportive.
3. Organizarea unei tabere pentru tineri, în fiecare teritoriu partener, având ca temă principală – combaterea schimbărilor climatice.
4. Participarea la un eveniment internațional privind dezvoltarea rurală.
Despre Cooperare – LEADER 19.3
Scopul acestei submăsuri este finanțarea proiectelor de cooperare transnațională (dintre România și alte state europene) și de cooperare interteritorială (în cadrul teritoriului României) între GAL-uri din România și parteneriatele de tip DLRC (Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității) sau alte parteneriate, ca de exemplu un grup de parteneri publici și privați locali pe un teritoriu rural/urban, care implementează o strategie de dezvoltare locală.
Metodologie de selecție participanți în cadrul proiectului – publicată 27.06.2024
Această Metodologie de selecție este elaborată în cadrul proiectului „Children and youth camp-Developing common tools to decrease the consequences of climate change”, pentru buna organizare și defășurare a activităților propuse pentru Activitatea 3 – Organizarea a 4 tabere de tineret.