Proiectul ALEGE VERDE! este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, cod proiect: 661/H/13.06.2024

Documente proiect Alege verde!

Anunt publicitar achiziție: Servicii de organizare și derulare evenimente publicat 28.08.2024

Descarcă –> Aici Documentația de atribuire achiziție: Servicii de organizare evenimente

Arhiva conține:

  • Caiet de sarcini pentru atribuirea contractului de achiziție prin procedură internă simplificată proprie
  • Instrucțiuni către ofertanți – organizare evenimente
  • Clauze contractuale: organizare evenimente
  • Notă pentru determinarea valorii estimate a achiziției având ca obiect ”Organizarea si derularea unor evenimente ”
  • Referat de necesitate
  • Strategia de contractare
  • Model Formulare

Anunț achiziție: Servicii aplicație informatică publicat 06.08.2024

Specificații tehnice – achiziție servicii de dezvoltare aplicație informatică (de tip joc interactiv) – publicat 06.08.2024

Vezi aici contractul de servicii: publicat 06.08.2024 sau Descarcă contractul de servicii în format editabil

Scopul proiectului

Scopul proiectul este promovarea cooperării între actori din domenii diferite, cu scopul de a promova o atitudine conștientă și proactivă față de problemele de mediu, cu care se confruntă mediul rural din România.

Obiectivele proiectului

  1. Crearea unui parteneriat format din minimum 3 actori din domenii diferite de activitate: Grup de Acțiune Locală, UAT și ONG care face activități de ecologizare.
  2. Organizarea a 12 workshop-uri de conștientizare cu privire la problemele de mediu, cu scopul de a promova informații și date reale, printre tinerii din grupul țintă.
  3. Organizarea a 36 de campanii de conștientizare cu privire la problemele de mediu, cu scopul de a crea o atitudine proactivă și pozitivă față de problemele de mediu cu care ne confruntăm.
  4. Organizarea unor activități practice pe teren (două excursii) pentru tinerii din grupul țintă, cu scopul de a facilita acumularea unor informații practice, cu privire la problemele de mediu.
  5. Crearea unor campanii de comunicare integrate, pentru a promova proiectul și principalele activități ale acestuia.
  6. Crearea unei aplicații informatice (de tip joc interactiv), cu scopul de a promova principalele teme ale proiectului.
  7. Facilitarea accesului tinerilor la informații și resurse educaționale, cu privire la protejarea mediului înconjurător, prin implicarea în cadrul workshop-urilor, campaniilor de conștientizare, excursiilor tematice și testarea jocului interactiv.
  8. Creșterea gradului de participare și implicarea a comunităților locale în eforturile de protejare a mediului înconjurător, prin implicarea unor parteneri din domenii de activitate diferite: Grup de acțiune locală, UAT și PNG de tineret.

Grupul țintă: 510 tineri/copii cu vârsta între 6 și 18 ani

 6-9 ani: Copiii din această grupă de vârstă sunt în etapa de inițiere și descoperire a lumii înconjurătoare. Se vor axa pe activități simple, precum reciclarea, plantarea de flori și pomi, și învățarea unor noțiuni de bază despre natură și mediu în cadrul a 4 workshop-uri și 4 campanii de conștientizare cu teme de mediu.

– 10-14 ani: Tinerii din această categorie au deja cunoștințe elementare despre mediu și vor putea fi implicați în proiecte mai complexe. Activitățile vor include monitorizarea calității apei, crearea de compost, participarea la campanii de colectare a deșeurilor și promovarea unui stil de viață sustenabil în cadrul a 4 workshop-uri și 4 campanii cu teme de mediu.
– 15-18 ani: Adolescenții din această grupă de vârstă sunt capabili să înțeleagă problemele globale ale mediului, precum schimbările climatice, defrișările sau poluarea. Ei vor fi implicați în activități precum organizarea de ateliere și evenimente, inițierea de proiecte verzi în comunitate sau promovarea unor politici de mediu la nivel local în cadrul a 4 workshop-uri și 4 campanii cu teme de mediu.

Temele proiectului (cele 12 probleme ale mediului)

• agricultura intensivă şi repercusiunile acesteia asupra mediului;
• protecţia ariilor naturale protejate;
• poluarea apelor;
• poluarea cauzată de deşeuri (plastic, metal, substanţe chimice, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) şi modalităţi de prevenire a efectelor asupra mediului;
• circuitul de gestionare a deşeurilor/reutilizarea/ reciclarea/colectarea selectivă a deşeurilor; compostarea deşeurilor biodegradabile; eliminarea deşeurilor;
• exploatarea necontrolată a resurselor pământului şi epuizarea resurselor naturale;
• beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile/ importanţa energiei verzi;
• protecţia biodiversităţii;
• schimbări climatice/dezastre naturale/eroziunea solului/ inundaţii/secetă/încălzire globală;
• efectele gazelor cu efect de seră asupra mediului;
• stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute (transport public, transport alternativ, biciclete, autovehicule electrice etc.);
• drepturile şi obligaţiile de mediu care le revin cetăţenilor şi instituţiilor publice locale;

Localizarea proiectului

Regiunea Nord-Vest (jud. Cluj) și Sud-Est (jud. Buzău)
Vor fi implementate acțiuni și în regiunea Centru și Sud-Vest, de către beneficiarul proiectului.