📣📣 Platforma noastră FOREST ADAPT este pregătită pentru a putea accesa materialele didactice elaborate în cadrul proiectului! 
 
Despre activitate: Elaborarea de materiale didactice pentru cursul Pregătirea populației locale pentru a limita efectele dezastrelor naturale în caz de incendii de pădure și furnizarea conținutului prin învățare mobilă. Toți cei implicați în proiect, împreună cu experții externi, au dezvoltat materiale didactice pentru a pregăti populația locală pentru o situație de urgență.

 

Curriculumul scurt va stabili: rezultatele învățării, conținutul tematic, metodele pedagogice utilizate, resursele materiale și pedagogice, criteriile de evaluare, numărul de ore necesare pentru un rezultat de învățare. Curriculumul va avea șase unități și va cuprinde 12 pagini în format A4. Va fi furnizat în limba engleză.

Conținutul tematic al platformei vizează următoarele subiecte:

  • prim-ajutor și evitarea panicii generale
  • Leadership, comunicare rapidă și organizarea comunității în caz de urgență de incendiu de pădure
  • Voluntariat: un rol important în limitarea efectelor incendiilor de pădurea
  • Asigurarea serviciilor de bază în timpul dezastrelor: apă, alimente, adăpost
  • Echipament și logistică de urgență
  • Evacuare, protecție și îngrijire: evacuarea proprie și a familiei din zona de dezastru, protejarea proprietății și obiectivelor de patrimoniu, protecția și îngrijirea animalelor
Vă invităm să vă înregistrați pe platforma noastră de e-learning pentru a putea accesa materialele didactice pregătite special pentru voi!