Coop&Grow ediția a 3-a: CLLD & Multifond: Strategii pentru inovare
6-8 martie la Miercurea-Ciuc – Hotel Fenyő.

Asociația GAL Napoca Porolissum în parteneriat cu Federația Națională PRO AGRO și Asociația GAL Lider Bistrița-Năsăud organizează cea de-a patra ediție a evenimentului Coop&Grow: CLLD & Multifond: Strategii pentru inovare în perioada 6-8 martie la Miercurea-Ciuc – Hotel Fenyő.

Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul Coop&Grow reprezintă un simbol al cooperării și inovației, fiind un teren fertil pentru conceptualizarea tehnologiilor inteligente, schimbul de idei valoroase și extinderea rețelei de contacte profesionale. Activitățile programate includ prezentări tematice, dezbateri angajante și ateliere pe echipe, toate focalizate pe implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală Multi-Fond (CLLD).

Scopul principal al evenimentului este pregătirea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL-uri) pentru implementarea eficientă a Strategiilor de Dezvoltare Locală Multi-Fond (CLLD) pentru perioada 2023-2027. Acest demers presupune o analiză amănunțită a riscurilor, provocărilor și incertitudinilor existente. Prin colaborarea noastră, ne propunem să dezvoltăm metode și abordări inovative, și să explorăm modalități prin care să activăm conceptul de sate inteligente.
În cadrul celor trei ediții Coop&Grow am reușit să aducem împreună GAL-uri din toată țara și să punem bazele unui dialog productiv cu membri ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), ai societății civile și nu în ultimul rând ai domeniului universitar. Acest mozaic de perspective este și va rămâne un deziderat al fiecărei ediții Coop&Grow. Evenimentul creează un spațiu de dialog în cadrul căruia avem șansa să împărtășim bune practici, idei, soluții și reflecții cu privire la provocările cărora ne dorim să le răspundem cu succes în ceea ce privește dezvoltarea rurală pe plan românesc și european.

Suntem încântați să fim gazdele unui asemenea eveniment de amploare, întrucât la cea de-a patra ediție a Coop&Grow vom avea parte din nou de prezența valoroasă a membrilor GAL-urilor din toate colțurile țării, precum și reprezentanți ai MADR, AFIR. Mai mult, vom aduce totodată alături de noi membri din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Agenția Erasmus+ și, nu în ultimul rând ai Organismului Intermediar Regional – Programul Incluziune și Demnitate Socială (OIR PoIDS). Ne așteaptă trei zile intense, pline de ateliere practice, prezentări inspiratoare și dezbateri care să ne focalizeze atenția asupra situațiilor specifice cu care ne confruntăm în România rurală și nu numai.

Suntem conștienți de provocările, dar și de beneficiile acestei perioade cruciale de implementare, și tocmai de aceea, ne dorim să unim forțele pentru a aduce schimbarea pozitivă în mediul rural românesc. Mai mult, prin construirea acestei tradiții a evenimentelor Coop&Grow punem bazele unui viitor prosper pentru mediul rural, așa cum îl visăm cu toții!

Pentru mai multe informații legate de acest eveniment, nu ezitați să ne contactați la adresa: comunicare@napocaporolissum.ro

 

Tánczos Barna

Senator

Chestor al Senatului României și membru al comisiilor: Buget, Mediu și Antreprenoriat.

Marius Micu

Vicepreședinte COPA

Vicepreședinte COPA – Comitetul Organizațiilor Agricole Profesionale

Romfeld Zsolt

DAJ HARGHITA

Director Executiv Direcția pentru Agricultură Județeană Harghita

Cilip Àrpàd

DAJ Harghita

Director Direcția pentru Agricultură Județeană Harghita

Miklós Fazakás

AAMR - Mureș

Președinte Asociația Agricultorilor Maghiari din România – Mureș

Lidia Delia Bogdan

CRFIR 7 ALBA-Iulia

Director General Adjunct CRFIR 7 Centru Alba-Iulia

Dana Rebega

AM PNS & PNDR

Director General AM PNS & Programul Național de Dezvoltare Rurală

Laura Olteanu

Director - MIPE

Director Direcția Supraveghere Proiecte Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Andreea Gârbea

Expert Erasmus+

Expert proiecte și inițiative Erasmus+ și reprezentant al Asociației ARAO

Ionel Arion

Președinte Pro agro

Președinte Federația Națională PRO AGRO

Ionela Mihăilescu

OIR PECU centru

Director Executiv OIR PECU Regiunea Centru